• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 5 % urea, s pomirjajočim vonjem

250 ml

0.0
0 ocen
Losjon za telo za suho, hrapavo kožo
Takojšnja + 48-urna ublažitev stanja suhe kože
Z ureo in ceramidi ter naravnimi vlažilnimi faktorji
Izdelek je primeren za občutljivo in suho kožo, saj ne vsebuje fragrance mix 2

Za suho, hrapavo kožo telesa

Ta intenzivni vlažilni losjon s pomirjajočim, nežnim vonjem zgladi suho in hrapavo kožo za takojšnjo in dolgotrajno ublažitev stanja.

Informacije o izdelku

Vlažilni losjon za telo za suho kožo z nežnim, pomirjajočim vonjem

Kadar je funkcija bariere kože stabilna, ščiti kožo pred zunanjimi dražečimi snovmi in lahko ohranja optimalno raven navlaženosti. Če je bariera poškodovana, lahko koža začne izgubljati vlago ter postane suha na pogled in otip.

Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea nudi suhi, hrapavi koži vsakodnevno nego, ki jo potrebuje. Z edinstveno kombinacijo sestavin – ureo, drugimi naravnimi vlažilnimi faktorji (NMF) in ceramidi – veže vlago v koži in obnovi njeno naravno bariero, da prepreči nadaljnjo izgubo vlage. Klinično in dermatološko je potrjeno, da formula zagotavlja takojšnjo pomiritev in intenzivno, dolgotrajno vlaženje, kar zadrži suhost in hrapavost kože za do 48 ur.

Losjon za suho kožo je nežno odišavljen in vsebuje koži prijazne sestavine, ki imajo dokazano protivnetne lastnosti in so prijazne do suhe kože. Poleg tega ne vsebuje nobenih dišavnih snovi, za katere je znano, da povzročajo alergije. Izdelek zagotavlja vse učinke ublažitve znakov suhe kože in ima nežen, pomirjajoč vonj. Koža je intenzivno navlažena in je na pogled in otip gladka in mehka.

Izdelek je primeren za odrasle, tudi za tiste z zrelo kožo in/ali diabetesom, in za otroke od dopolnjenega tretjega leta. Uporablja se lahko tudi kot dopolnilna nega.

Klinično in dermatološko preizkušeno in potrjeno

Študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga suha koža – in celo obolela koža – zelo dobro prenaša.

Izjemni rezultati

V študiji uporabe izdelka je sodelovalo 171 žensk, starih od 25 do 75 let, ki imajo suho kožo11. Sodelujoče so po dvotedenski redni uporabi izdelka poročale o naslednjih rezultatih:

Po 2 tednih
Takoj po nanosu pomaga zmanjšati občutek suhosti kože. → 98 %
Koža je na otip spet prijetno gladka in voljna.→ 98 %
Izdelek poskrbi, da se dobro počutim v svoji koži. → 98 %
Izdelek ima nežen vonj. → 95 %

V nadzorovani študiji nege kože in vivo (preizkus izdelka na prostovoljcih) se je po enkratnem nanosu izdelka 100 % sodelujočih strinjalo z izjavo, da izdelek »takoj pomiri kožo«. 48 ur po enkratnem nanosu se je 84 % sodelujočih strinjalo, da »losjon izboljša stanje suhe kože«.2

Druge klinične in dermatološke študije potrjujejo, da izdelek ohranja kožo navlaženo vsaj 48 ur po uporabi3 in da ima sama dišava protivnetne lastnosti (in vitro).4

 

 

Po 2 tednih

Takoj po nanosu pomaga zmanjšati občutek suhosti kože.

98 %

Koža je na otip spet prijetno gladka in voljna.

98 %

Izdelek poskrbi, da se dobro počutim v svoji koži.

98 %

Izdelek ima nežen vonj.

95 %

 

V nadzorovani študiji nege kože in vivo (preizkus izdelka na prostovoljcih) se je po enkratnem nanosu izdelka 100 % sodelujočih strinjalo z izjavo, da izdelek »takoj pomiri kožo«. 48 ur po enkratnem nanosu se je 84 % sodelujočih strinjalo, da »losjon izboljša stanje suhe kože«.2

Druge klinične in dermatološke študije potrjujejo, da izdelek ohranja kožo navlaženo vsaj 48 ur po uporabi3 in da ima sama dišava protivnetne lastnosti (in vitro).4

Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea s pomirjajočim vonjem zagotavlja intenzivno vlaženje.

V študiji z dokazi iz resničnega sveta, v kateri je sodelovalo 868 pacientov, je 98 % sodelujočih poročalo o izboljšanem stanju kože in dejalo, da bi ta losjon priporočili drugim.5

1 Beiersdorf AG, test uporabe izdelka, Italija, februar 2020
2 Nadzorovana monocentrična študija z 31 sodelujočimi, Nemčija 2020, podatki v bazi podatkov BDF
3 Monocentrična, randomizirana, dvojno slepa študija z 32 sodelujočimi, Nemčija 2017, podatki v bazi podatkov BDF
4 Shifting the perfume paradigm, A.Kuhn et al, Beiersdorf AG, publikacija, objavljena v maju 2020
5 Študija z dokazi iz resničnega sveta, 868 sodelujočih, ki so 4 tedne uporabljali UreaRepair Plus losjon 5 % urea, podatki v bazi podatkov BDF.

Lastnosti

 • hitro se vpije
 • nemastno
 • nežno odišavljeno
 • emulzija vode in maščobe

Uporaba

Uporaba

Nanos losjona za telo za suho kožo

 • Losjon nežno vmasirajte v kožo.
 • Nanos ponovite tolikokrat, kot je potrebno.

Za najboljše rezultate uporabljajte skupaj z izdelkom za umivanje za suho kožo, kot je Eucerin UreaRepair PLUS pena za prhanje.

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate suho, hrapavo kožo telesa. 
Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea s pomirjajočim vonjem zagotavlja takojšnjo in 48-urno ublažitev stanja suhe kože.

Iščete učinkovit vlažilni izdelek za suho, hrapavo kožo in imate radi nežno odišavljene izdelke.
Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea ima diskreten in pomirjajoč vonj, ki dokazano ne draži občutljive kože.

Imate diabetično kožo. 
Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea s pomirjajočim vonjem je primeren za diabetike. Uporablja se lahko tudi kot dopolnilna nega.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete vlažilni losjon za suho, hrapavo kožo telesa, vendar imate raje izdelek brez dišav.
Priporočamo Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea, ki prav tako zagotavlja takojšnjo in 48-urno ublažitev stanja suhe kože, vendar ne vsebuje dišav.

Imate suho, hrapavo kožo telesa, vendar imate raje teksturo kreme. 
Preizkusite Eucerin UreaRepair PLUS kremo za telo 5 % urea.

Iščete vlažilni izdelek za telo za zelo suho, hrapavo kožo. 
Preizkusite Eucerin UreaRepair PLUS losjon 10 % urea.

Iščete kremo za suho kožo na rokah in/ali stopalih.
Priporočamo Eucerin UreaRepair PLUS kremo za roke 5 % urea in/ali Eucerin UreaRepair PLUS kremo za noge 10 % urea.

Iščete intenzivno negovalno kremo za izjemno suha, hrapava in/ali luskasta območja kože na komolcih, kolenih, dlaneh ali stopalih.
Eucerin UreaRepair PLUS krema 30 % urea je bila posebej zasnovana za nego lokalnih območij izjemno suhe in hrapave kože.

Imate suho ali zelo suho kožo na obrazu.
Eucerin ima široko ponudbo izdelkov za suho kožo obraza. Izdelek v tej liniji je Eucerin UreaRepair krema za obraz, vendar za več možnosti v iskalno polje na naši spletni strani vnesite »suha koža obraza«.

Sestavine

Kako deluje

Glavna aktivna sestavina je urea: zlati standard za odpravljanje suhe kože. Urea je humektant, kar pomeni, da pritegne vodo v kožo. Poleg tega izboljša sposobnost kože za vezanje vode in pomaga ohranjati njeno funkcijo bariere. To izboljša prožnost kože in ščiti pred izgubo vlage (znano tudi kot transepidermalna izguba vode ali TEWL).

Eucerin UreaRepair PLUS kompleks združuje ureo s ceramidi, glukoglicerolom in drugimi naravnimi vlažilnimi faktorji, ki okrepijo učinkovitost uree. Kožnim enaki ceramidi tvorijo zaščitni lipidni ovoj, ki ščiti zunanje plasti kože in okrepi funkcijo bariere, glukoglicerol pa izboljša porazdelitev vode v globljih plasteh povrhnjice, da kožo navlaži od znotraj navzven. Ta kombinacija vlažilnih sestavin in sestavin, ki koži povrnejo lipide, se je izkazala kot odlična podpora za suho kožo.

Pogosta vprašanja (4)

 • Zakaj potrebujem poseben losjon za suho kožo, če imam suho, hrapavo kožo?

  Vlažilni izdelek, ki je posebej namenjen suhi in hrapavi koži, mora biti bogat s sestavinami, ki jih koža potrebuje za preprečevanje izgube vlage, vezanje več vode in okrepitev svoje zaščitne bariere. Če kože ne mažete ali na njej uporabljate izdelek, ki ne vsebuje ustreznih sestavin, se lahko še bolj izsuši in celo razpoka.

  Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea s pomirjajočim vonjem vsebuje ureo in druge naravne vlažilne faktorje (za vezanje vode v koži) ter ceramide (za obnovitev bariere kože in zmanjšanje izgube vlage). Formula nudi takojšnjo ublažitev stanja in preprečuje simptome zelo suhe kože (kot sta hrapavost in luskavost) do 48 ur.

 • Kako lahko ugotovim, ali imam suho kožo ali bolezen oziroma določeno stanje kože?

  Več informacij o suhi koži, kserozi in stanjih, kot so ekcem (atopijski dermatitis), pilarna keratoza in psoriaza, najdete na tej spletni strani. Rešite lahko tudi naš kožni test, ki vam bo povedal več o tipu in stanju vaše kože ter kako jo najbolje negovati. Če še vedno niste prepričani glede simptomov ali ste zaradi njih zaskrbljeni, priporočamo, da se posvetujete s farmacevtom ali dermatologom.

 • Katere sestavine najučinkoviteje odpravljajo suho kožo?

  Ena najbolj znanih, preizkušenih in najučinkovitejših aktivnih sestavin za odpravljanje suhe kože je zagotovo urea. Na podlagi dolgoletne učinkovitosti in izjemnih raziskav se je uveljavila kot zlati standard. Več o tej sestavini lahko preberete v članku Urea za odpravljanje suhe kože. Druge aktivne sestavine, ki dopolnjujejo ureo in podpirajo njeno učinkovitost, vključujejo naravne vlažilne faktorje (NMF), kot so ceramidi in glukoglicerol.

 • Ali lahko na suhi, občutljivi koži uporabljamo odišavljene izdelke?

  Nekatere dišave lahko dražijo občutljivo kožo. Prav zato ljudje s suho, občutljivo kožo pogosto izbirajo formule brez dišav, saj menijo, da se morajo odpovedati vonju v zameno za izdelek, ki učinkovito odpravlja suhost. 

  Nežno odišavljena izdelka v liniji Eucerin UreaRepair PLUS – Eucerin UreaRepair PLUS pena za prhanje in Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 5 % urea, s pomirjajočim vonjem – združujeta potrjeno učinkovitost in nežen, pomirjajoč ter koži prijazen vonj, ki ne vsebuje dišav, za katere je znano, da povzročajo alergije, in ki jih suha, občutljiva koža dokazano dobro prenaša. Zdaj lahko uživate v najboljšem iz obeh svetov, brez odrekanja.

  Če imate za svojo suho kožo raje vlažilni izdelek brez dišav, priporočamo Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea.

Dopolnitev redne nege

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki