• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+

5
2 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo in mastno kožo

Vrhunski izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki zaščiti in matira vse tipe kože, vključno z občutljivo kožo

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z zelo visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Informacije o izdelku

Matirni izdelek za zaščito obraza pred soncem za vse tipe kože

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek za vsakodnevno  zaščito pred soncem, ki matira kožo in jo ščiti pred poškodbami zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre>1 za visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem za suho kožo vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Neodišavljen Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ z lahko, kremasto teksturo je primeren za občutljivo in celo atopijsko kožo, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je neodišavljen in ima izjemno lahko, nemastno teksturo, ki ne pušča mastnega leska. Vsi tipi kože, vključno z občutljivo, ga zelo dobro prenašajo, kar je klinično in dermatološko potrjeno. Kot vsi izdelki Eucerin za zaščito pred soncem je brez oktinoksata in oksibenzona – UV-filtrov, ki sta škodljiva za koralne grebene.

 

(1 )Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da vsi tipi kože, vključno z občutljivo kožo, izdelek zelo dobro prenašajo. Izdelek je bil preizkušen v vlažnih podnebjih in je dokazano primeren za uporabo v teh razmerah.

Glavne ugotovitve

Med drugimi kliničnimi in dermatološkimi študijami je bila izvedena tudi študija uporabe izdelka (PiU), v katero je bilo vključeno 133 žensk v starosti med 22 in 55 let, ki redno uporabljajo izdelke za zaščito obraza pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem. Sodelujoče so po dveh tednih redne uporabe podale naslednje ugotovitve:

 • Učinkovito preprečuje poškodbe kože zaradi sonca (100 %)
 • Izjemno lahka tekstura (100 %)
 • Prijetna tekstura (100 %)
 • Zagotavlja učinkovito zaščito pred sončnimi opeklinami (99 %)
 • Zelo hitro se vpije v kožo (99 %)
 • Zagotavlja dolgo obstojen matiran videz kože (97 %).

2 Beiersdorf AG, test uporabe izdelka, februar–marec 2019

Lastnosti

 • lahka tekstura
 • nemastno
 • neodišavljeno
 • vodoodporno

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege

• Izdelek nanesite zjutraj po uporabi običajnega izdelka za dnevno nego ali namesto njega.
• Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linij Eucerin AQUAporin ACTIVE in Eucerin Hyaluron-Filler.
• Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno.
• Nato po želji nanesite ličila.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz, vrat in dekolte uporabite eno debelo črto zaščitnega fluida, ki sega od konice sredinca do zapestja.

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu in lasišče, če ste plešasti ali se vam lasje redčijo.

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate občutljivo kožo in iščete matirni izdelek za zaščito obraza pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun Sensitive Protect matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem, ki vse tipe kože ščiti pred poškodbami zaradi sonca, obenem pa matira mastne predele obraza.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti obraz pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Nedavno ste opravili kemični piling.

Ker je Eucerin Sun nmatirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem, je primeren za zaščito kože obraza, na kateri je bil pred kratkim opravljen kemični piling.

Nedavno ste imeli laserski poseg na obrazu.

Ker je Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem, je primeren za zaščito kože obraza, na kateri je bil pred kratkim opravljen laserski poseg.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete učinke Eucerin Sun Sensitive Protect matirnega fluida za zaščito pred soncem ZF 50+, a bi raje imeli izdelek z nižjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 30.

Imate mastno ali k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z zelo visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Imate občutljivo kožo na obrazu, ki je bolj suha kot mastna.

Preizkusite Eucerin Sun Sensitive Protect kremo za zaščito pred soncem ZF 50+.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem, ki ščiti kožo pred fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca).

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50.

Iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem z zelo visokim ali visokim zaščitnim faktorjem, ki je primeren za mastno in k aknam nagnjeno kožo.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ ali ZF 30 (ki ima izjemno lahko teksturo kremnega gela), Eucerin Sun Dry Touch prozorni sprej ZF 50 (kot aerosolni sprej) ali Eucerin Sun prozorni sprej ZF 50 (sprej brez potisnega plina). Vsi izdelki so primerni za vse tipe kože, tudi za mastno in k aknam nagnjeno kožo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki je posebej namenjen otrokom.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ (primeren za dojenčke in otroke, starejše od treh mesecev) ali Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ (primeren za otroke, starejše od treh let). Če imate raje izdelek za zaščito pred soncem brez kemičnih filtrov, preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30, ki je primeren za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca.

Pogosta vprašanja (4)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in lahko prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

 • Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

5
Od 2 ocen*
2
0
0
0
0
 • Petra G. 16. 12. 2020
  Eucerin
  Vsako leto v poletnem času, nepogrešljiv.
 • Doris V. 16. 06. 2016
  Super izdelek
  Uporabljala sem ga vseh 10 dni na morju in nisem dobila nobenih sončnih opeklin kljub celodnevnemu nastavljanju močnemu soncu. Super je tudi ker ga lahko uporabljam kot podlago za puder in je koža nemastna, mat videza kar pri dosedanjih kremah nisem mogla doseči... Res priporočam ta izdelek ne bo vam žal.

Dopolnite rutino