ZF 50 plus
 • 1/4 Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4 Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+

0.0
0 ocen
Zelo visoka zaščita pred UVA-/UVB-žarki in HEV-svetlobo za obraz
Izjemno lahka formula, ki se hitro vpije in je nevidna na koži
Nelepljiv, nemasten, ne pušča sledov

Za vse tipe kože, tudi za občutljivo

Izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem za vse tipe kože, tudi za občutljivo 

Inovacija znamke Eucerin® Sun z napredno spektralno tehnologijo združuje UVA-/UVB-filtre za zelo visoko UV-zaščito in licochalcon A za nevtralizacijo prostih radikalov, ki nastajajo zaradi UV-sevanja in visokoenergijske vidne svetlobe. Gliciretinska kislina spodbuja koži lastne mehanizme za popravljanje DNK. 

Trajnost in okolje

Sistem UV filtrov brez oktokrilena

Zložljiva škatla iz FSC certificiranega papirja

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem za vse tipe kože, tudi za občutljivo.

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.  

Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ je izdelek za vsakodnevno zaščito, ki vsebuje hidrotehnološki kompleks za takojšen občutek navlažene in sveže kože ter ščiti pred poškodbami kože zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology – združuje širokopasovne in fotostabilne UVA- in UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Fluid za zaščito pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ je odišavljen in ima izjemno lahko, nemastno formulo, ki se hitro vpije in ne pušča sledov po uporabi. Klinično in dermatološko je potrjeno, da ga koža zelo dobro prenaša, kar velja za vse tipe kože, vključno z občutljivo


1 Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. 

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da vsi tipi kože, vključno z občutljivo kožo, izdelek zelo dobro prenašajo.

Glavne ugotovitve

Klinično potrjeni rezultati 1

 

Med drugimi kliničnimi in dermatološkimi študijami je bila izvedena tudi študija uporabe izdelka (PiU), v katero je bilo vključenih 160 oseb, starih od 18 do 40 let2, ki redno uporabljajo izdelke za zaščito obraza pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem. Sodelujoči so po dveh tednih redne uporabe podali naslednje ugotovitve: 

 

Trditev

Po dveh tednih

Zlahka se razmaže 

99%

Primeren za vroče in vlažno podnebje 

98%

Prijeten občutek na koži po uporabi  

97%

Primeren za moj tip kože 

97%

Ne pusti lepljivega filma na koži 

96%

 

1 Klinična študija, samoocena, 160 oseb, dva tedna vsakodnevne uporabe.
2 Beiersdorf AG, PiU, maj 2022  

Lastnosti

 • Izjemno lahka tekstura fluida 
 • Takoj se vpije 
 • Nemasten 
 • Ne pušča sledov 

Uporaba

Pozor

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo lahko vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu. Prav zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože. Več o tem preberite v članku Pomen zaščite pred soncem pri redni vsakodnevni negi kože.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

Advanced spectral technology explanation

1. Izberite ustrezen izdelek.

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože. 

Preberite več
Correct sun protection application

2. Uporabite ustrezno količino.

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da ga redno ponovno nanašate. Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz, vrat in dekolte uporabite eno debelo črto zaščitne kreme, ki sega od konice sredinca do zapestja.

Preberite več
Areas to apply sunscreen thoroughly

3. Skrbno nanesite.

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na nosni koren in vrat.

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

 • Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito. 
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite. 
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem. 
 • Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje. 
 • Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. 
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko na njih ostanejo madeži. 
 • Izogibajte se stiku z očmi. 
 • Pred uporabo dobro pretresite. 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zelo visoko zaščito obraza pred soncem za vse tipe kože: 

 Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ nudi zelo visoko zaščito in je bil posebej zasnovan za vse tipe kože. 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z izjemno lahko teksturo. 

 Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ je ultra lahek, nemasten in nelepljiv izdelek, ki se takoj in zlahka vpije. Izdelek je tudi nekomedogen. 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti telo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe. 

Inovacija znamke Eucerin® Sun z napredno spektralno tehnologijo združuje UVA-/UVB-filtre za zelo visoko UV-zaščito in licochalcon A za nevtralizacijo prostih radikalov, ki nastajajo zaradi UV-sevanja in visokoenergijske vidne svetlobe. 

Preizkusite drug izdelek, če …

Sestavine

Kako deluje

kako deluje

Za kožo niso škodljivi samo UV-žarki. Tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS) lahko ustvarja proste radikale, povzroča fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca) in poslabša težave s hiperpigmentacijo. Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ nudi napredno spektralno tehnologijo (Advanced Spectral Technology), ki presega zgolj zaščito pred UV-žarki, saj kožo ščiti tudi pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe. Formula tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology 
Vrhunski širokopasovni in fotostabilni UVA-/UVB-filtri1 v kombinaciji z licochalconom A nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzročajo UVA-žarki in visokoenergijska vidna svetloba. 

Zaščita DNK 
Izdelek za zaščito mastne kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 


1 – Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od zahtev EU. 

Pogosta vprašanja (4)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Sprožijo lahko tudi alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu. 
   
  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki, saj dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože, povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak. 

  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma. 

 • Zakaj moram vključiti izdelek za zaščito obraza pred soncem v svojo redno nego?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu. 

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube. 

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki